Milliárdos beruházásba fogott itthon a pudingkirály
Több mint egymilliárdos beruházással bővíti jánossomorjai üzemét a Dr. Oetker – közölte a cég. Az augusztusban indult fejlesztéssel megkétszerezik a gyártókapacitást.
A Dr. Oetker vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett – közölte a társaság. A több mint egymilliárdos beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épül, technológiai korszerűsítés történik, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszer valósul meg.
A jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a cég közleménye szerint a jelenlegi kapacitás is már jelentős felvevő piaca a hazai élelmiszer-ipari szereplőknek. A beruházással a Dr. Oetker célja nem csupán a kapacitás bővítése, hanem a technológia megújítása is.
A Dr. Oetker már 20 éve fejleszt és gyárt minőségi termékeket ismét Magyarországon. A társaság termékeit már az 1920-es években is Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban.
A cég jelenleg 350 főt foglalkoztat, így több száz családnak ad biztonságos megélhetést.