Kiemelt élelmiszerbiztonsági ellenőrzés a Sziget Fesztiválon
Összehangolt ellenőrzést végeznek az élelmiszer-ellenőrző és a fogyasztóvédelmi hatóságok a Sziget Fesztiválra kitelepült vendéglátóipari egységek körében - közölte a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal.
A közlemény szerint az elmúlt évekhez hasonlóan az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a Kereskedelmi ügyosztály képviselői végeznek összehangolt ellenőrzést a Hajógyári-szigetre kitelepült vendéglátó-ipari egységek körében.
Az élelmiszer-ellenőrző hatóságok kiemelt feladatként kezelik a nyári, nagyobb tömegek részvételével szervezett rendezvényeket, így az augusztus 3. és 6. között megrendezett mogyoródi Forma 1 Magyar Nagydíj rendezvény mellett az augusztus 9-16-ig tartó Sziget Fesztivált is.
Az eddig kiadott engedélyek alapján több mint száz vendéglátóipari és kereskedelmi egység lesz jelen a fesztiválon. Közvetlenül a fesztivál indulása előtt az élelmiszerellenőrző hatóságok közös tájékoztatón ismertetik a résztvevő vállalatok képviselőivel a közegészségügyi előírásokat, amelyek betartását nyitás előtt az ÁNTSZ képviselője külön ellenőrzi.
A vendéglátó tevékenységet folytató büfék kizárólag konyhakész termékeket használhatnak fel, ezért kiemelten ellenőrzik a Szigetre kerülő élelmiszerek hűtőlánca, illetve a HACCP és a higiéniai előírások betartását. A fesztivál ideje alatt az ellenőrzés folyamatos, munkaidőn kívül szombaton és vasárnap is kint lesznek a rendezvényen a hatóságok képviselői - áll a hivatal közleményében.