Itthon hvg.hu 2021. október. 25. 09:10

Koronavírus: 75 elhunyt, 6688 új fertőzött három nap alatt

Kórházban már közel 1600 covidos beteg van.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Pénteken, szombaton és vasárnap összesen 6688 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2) Magyarországon, így a járvány kezdete óta 850 513-an fertőződtek meg vele a hivatalos adatok szerint.

A pandémia halálos áldozatainak száma az elmúlt három napon 75-tel, 30 567 főre emelkedett.

Kórházban 1588 koronavírusos beteget ápolnak, 355-tel többet, mint a pénteki adatközléskor. Közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen, a legutóbbi tájékoztatáshoz képest 22-vel többen.

A gyógyultnak az elmúlt három nap során 1720, összesen már 795 562 embert nyilvánítottak. Az aktív fertőzöttek száma 4893-mal, 24 384-re emelkedett.

Az elmúlt hétfőn – ugyancsak a péntektől vasárnapig tartó időszakra vonatkozóan – 51 elhunytról (mostanra +24), 3274 új (+3414) és 13 989 aktív fertőzöttről (+10395), 908 kórházban ápolt (+680) és 126 gépi lélegeztetésre szoruló (+65) betegről adtak hírt.

Három nap alatt 53 290 koronavírustesztet végeztek el – összesen a járvány kezdete óta 7 290 223-at –, amelyeknek 12,55 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egy ország akkor tesztel eleget, akkor van valós képe a járvány terjedéséről, ha a pozitív tesztek aránya nem haladja meg az 5 százalékot. Ezt a küszöbértéket hetek óta folyamatosan meghaladja a pozitivitás.

Az oltási program rendkívüli módon lelassult, péntek és vasárnap között mindössze 3483 ember kapta meg az első oltását. A legalább egyszer beoltottak száma most 5 938 665. A második oltást is csupán 4012 embernek adták be. A kétszer beoltottak 5 718 873-an vannak. A harmadik, emlékeztető dózist eddig 1,104 millió ember kérte (+22 ezer).

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.