Itthon hvg.hu 2021. május. 09. 12:58

Videón a nyaklánckitépő, akit órákon belül lekapcsoltak a rendőrök

Az ellopott ékszert a férfi már zaciba vágta, ám az érte kapott pénzt nem sikerült elköltenie.

Útbaigazítást kérni lépett oda egy kutyát sétáltató idős nőhöz csütörtökön egy férfi Budapest VIII. kerületében, II. János Pál pápa téren. A nő készségesen magyarázni kezdett a férfinak, aki azonban rámarkolt a nyakláncára, és kiszakította a nyakából, majd elfutott. Nem sikerült megszereznie az egész láncot, csak egy darabja és a medál maradt a kezében.

A történteket rögzítette egy térfigyelő kamera, a felvétel alapján a rendőrök azonosították, és négy órán belül el is fogták H. Jánost; egy IX. kerületi zálogházban pedig az ellopott ékszert is megtalálták.

A 42 éves férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés