Itthon hvg.hu 2021. április. 11. 15:04

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Sejthető a válasz.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András vasárnap arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy szerepeljen vele egy videóban, mellyel az oltás felvételére biztathatják a magyarokat. “Ez nem pártpolitika! Szükségünk van összefogásra az oltások érdekében!” – közölte Fekete-Győr.

A felhívás után nem sokkal a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy “akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől”.

A közleményben – amely az MTI OS szolgálatában jelent meg – egyúttal felszólítják a baloldalt, hogy “azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte”.

Fekete-Győr András a vasárnapi felhívásában úgy fogalmazott, ha fontos a kormánynak az oltási hajlandóság növelése, akkor csináljanak úgy, “mint egy normális, nyugati országban: politikai háborúzás helyett ösztönözzünk közösen a védőoltások beadására”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság hvg.hu 2021. május. 16. 07:00

És akkor már a fideszes polgármesterek is tiltakoznak a kormány terve miatt

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az állami támogatás hiánya miatt az önkormányzatok, amelyek most lakásállományukat is elveszíthetik. Közben a kormány benyújtotta az EU-nak a tervet arról, mire költené a koronavírus-válság utáni helyreállítási támogatást, Varga Mihály pedig adócsökkentéseket jelentett be. Ez még úgy is belefér, hogy 800 milliárd forintot folyattak ki a NER-nek a járvány alatt. Az élet pedig megállíthatatlanul drágul Magyarországon. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.