Itthon hvg.hu 2021. február. 23. 11:01

Betiltották az utcai alkoholfogyasztást Mezőkovácsházán

Sok az üres üveg a közterületen, a városvezetés kiakadt.

Március 1-jétől tilos alkoholt fogyasztani a Békés megyei Mezőkovácsháza közterületein. A szigorítást a képviselő-testület azért szavazta meg, mert megelégelték, hogy a város közterületein, az árkokban, az ablakpárkányokban üres üvegeket látni.

Csepreghy Elemér polgármester a Beol.hu-nak azt mondta: a szemetelők kisebb és nagyobb boltokban szerzik be a szeszes italokat, amelyeket aztán az üzletből kilépve, annak közvetlen környezetében megisszák.

Ezután a járdaszélen üldögélve vagy éppen ittas állapotban a templomban okoznak kínos, kellemetlen viselkedésükkel felháborodást.

A rendelkezés néhány kivételt is megfogalmaz, így például az nem vonatkozik a szeszes ital kimérésére engedéllyel rendelkező vendéglátó-ipari üzletek által használt közterületekre, a közterületen engedéllyel szervezett alkalmi rendezvények területére, a lakodalmas menetre, valamint az év első és utolsó napjára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról