Itthon hvg.hu 2021. február. 15. 21:05

Puzsér Róbert a 2024-es önkormányzati választásokon térhet vissza

A publicista a következő országgyűlési választáson biztosan nem méretteti meg magát.

Önkormányzati választás 2019

Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.

Puzsér Róbert nem tartja kizártnak, hogy 2024-ben ismét elinduljon az önkormányzati választásokon - mondta el a publicista az Indexnek.

Egy ilyen jelöltség úgy jó, ha mindig ott lebeg, és a politikai osztály érzékeli a kést a saját torkán. Én nem zárom ki, hogy 2024-ben visszatérek"

 - mondta Puzsér.

A publicista úgy véli, Karácsony Gergely semmit nem valósított meg az általa elképzelt zöld, élhető Budapest koncepciójából, ezért van létjogosultsága annak, hogy ismét elinduljon az általa képviselt programmal a főpolgármester-választáson. Hozzátette, hogy szerinte előtte érdemes megvárni a 2022-es országgyűlési választások eredményét.

Puzsér szerint az elmúlt 30 év „leghisztérikusabb, legfelajzottabb, legkiélezettebb” voksolása jöhet, ahol az által képviselt különutas politikára nincs fogadókészség.

A publicista elmondta, hogy szerinte

az ellenzéken belül sem Dobrev Klára, sem Fekete-Győr András nem alkalmas arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. Meglátása szerint csak Márki-Zay Péternek és Pálinkás Józsefnek van erre esélye, ők ugyanis képesek a kormányoldali szavazókat is megszólítani.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Puzsér Róbert 4,4 százalékoz szerzett a 2019-es önkormányzati választásokon, Tarlós István 44,7, míg Karácsony Gergely 50 százalékát gyűjtötte be a voksoknak.

Önkormányzati választás 2019
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.