Itthon hvg.hu 2021. január. 24. 18:40

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

A miniszter horvátországi villámlátogatását értékelte házi videójában.

Horvátországi villámlátogatásáról, egészségügyi és kulturális fejlesztésekről beszélt Gazsó L. Ferencnek adott videóinterjújában az emberi erőforrások minisztere. A Facebookra feltöltött videóban Kásler Miklós horvátországi útja kapcsán kiemelte: csontmintát vettek Corvin János és Corvin Kristóf csontvázaiból, hogy meghatározhassák a Hunyadi-család azt a génszakaszát, amelyik csak a férfiakra jellemző. Ha ezt megtalálják, ennek a mintának a segítségével meg tudják határozni Mátyás csontjait, össze tudják állítani a csontvázat és méltó módon el tudják temetni – magyarázta a miniszter.

A kulturális fejlesztések kapcsán több színház, illetve a győri állatkert felújításáról beszélt, az egészségügy terén pedig az Egészséges Budapest programról, amelynek részeként a napokban több száz műszert, köztük robotokat kaptak fővárosi és Budapest környéki egészségügyi intézmények a járvány elleni védekezés támogatására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.