Itthon hvg.hu 2021. január. 21. 16:56

Elutasította a rendőrség a percenként egymillió forintért készült műsorral kapcsolatos feljelentést

A rendőrség csak a szerződés iránt érdeklődő Vadai Ágnest hallgatta meg, az érintett cégeket nem.

Az Antenna Hungária Zrt. egy 50 epizódos, részenként bruttó 5 perces műsor elkészítésére kötött 250 millió forintos szerződést a Magno Studio Kft.-vel idén augusztusban – írta meg a 24.hu tavaly novemberben.

A cikk megjelenése után Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel az ügyben, amire Polt Péter legfőbb ügyész úgy válaszolt: feljelentésként értékeli, és továbbítja a Budapesti Rendőr-főkapitányságra.

Az ellenzéki képviselő ezután idézést kapott a rendőrségtől, és január 12-én meg is hallgatták. Pártja csütörtöki közlése szerint azonban a politikus azóta

levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, miszerint a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasították.

Vadai a múlt heti rendőrségi megjelenése után a közösségi oldalán jelentkezett be, és arról beszélt: nem érti, hogy miért őt idézték be, miért nem a szerződő feleket. Mint mondta, arról kérdezték több mint egy órán át, hogy honnan vannak az információi, mire ő közölte: amint a kérdésében is szerepelt, a 24.hu cikke alapján fordult a főügyészhez.

A DK képviselője azt javasolta a rendőröknek, hogy az Antenna Hungáriát és a titokzatos Magno Studio Kft.-t kérdezzék az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról