Itthon hvg.hu 2021. január. 19. 21:50

Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

A pálosok belvárosi temploma legalább három hónapig zárva tart.

Bizonytalan ideig zárva marad a Lyceum templom Pécs belvárosában, mert a december végi horvátországi földrengések során megrepedt a mennyezete – derül ki az ATV Híradójából.

A repedések miatt a szakértők szerint 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat a templom belsejében.

Azt még nem mérték fel, hogy mekkora összeget emésztene fel az épület helyreállítása, így azt sem lehet egyelőre tudni, mikor kezdődhet meg a kárelhárítás.

A Pécstől légvonalban 160-170 kilométerre fekvő horvátországi kisvárost, Petrinját december 29-én rázta meg a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földmozgás.

A földrengés utáni héten a magyar biztosítókhoz csaknem 3 ezer bejelentés érkezett Magyarországon, akkor a Magyar Biztosítók Szövetsége azt közölte, hogy a becsült kárösszeg megközelíti az 500 millió forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról