Itthon hvg.hu 2021. január. 15. 18:30

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

A kormányközeli lap a jogerős bírósági ítélet ellenére sem közölt le egy helyreigazítást.

A Magyar Nemzet tavaly augusztus 27-én tényként állította a Borsod megye 6. számú választókörzetben rendezett időközi országgyűlési képviselő-választáson induló Bíró Lászlóról, hogy a Magyar Gárda megyei szóvivője volt.

A lap az állítását nem tudta bizonyítani, ezért jogerős ítéletében a bíróság helyreigazítás közlésére kötelezte őket – írta közleményében a Jobbik.

A Magyar Nemzet azonban nem közölte le a helyreigazítást, a volt ellenzéki jelölt pedig végrehajtási eljárást kezdeményezett a lap szerkesztősége ellen, amit a bíróság el is rendelt.

A továbbiakban végrehajtó fog kopogtatni náluk, reméljük, a kormány által cserben hagyott devizahitelesekkel szemben megszokott határozottsággal

– áll a párt közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.