Itthon hvg.hu 2020. október. 30. 13:14

Pert vesztett a Magyar Nemzet, kiderült, kicsoda a kullancsozó Zummer Fülöp

Szikszai Péter volt Hír TV-s és Echo TV-s vezető írta a cikket, ami 1,3 milliót ért a bíróságon.

A HírTV volt vezérigazgató-helyettese, Szikszai Péter írt a Magyar Nemzetbe Zummer Fülöp álnéven – derítette ki a rendőrség nyomozása, miután a cikk szerzője ellen Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője feljelentést tett.

Szikszai Péter

A kormánylap publicistája azt írta Szabó Tímeáról többek között, hogy egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből hozták létre, majd az MSZP behurcolta az Országgyűlésbe, ahol a parkettarésekben bújt meg; majd szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.

Szabó szerint ez a szöveg a legsötétebb náci időket idézi, és az a célja, hogy megfossza őt emberi mivoltától, és kiirtandó fajként mutassa be.

Az írás apropója egyébként az volt, hogy Szabó Tímea kérdést tett fel arról, hogy ha tavasszal jutottak védőfelszerelések a határon túli területekre, akkor a hazai kórházakba miért nem. A felszólalását akkor a kormánypárti frakció tapssal szakította félbe.

Szabó Tímea

Szabó a nyomozásról Facebook-oldalán számolt be, elismerését fejezte ki a rendőrségnek, és közölte, a bíróság 1,3 millió forintos sérelemdíjat ítélt meg neki. Az elsőfokú – nem jogerős – ítélet arra is kötelezi a Magyar Nemzetet, hogy 24 órán keresztül tegye közzé, hogy megsértették a Párbeszéd képviselőnőjének személyiségi jogait. Emellett véglegesen el kell távolítaniuk a cikket.

A rendőrség azonosította a Magyar Nemzet náci cikkét álnéven író kormánypropagandistát! Pár napja megírtam, hogy pert...

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. október 30., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.