Itthon hvg.hu 2021. január. 07. 10:05

Több mint háromezerrel nőtt az új fertőzések száma, elhunytak 127-en

Megint nőnek a koronavírus-járvány számai itthon: több a fertőzött, több az elhunyt, mint az előző napokban, de sokkal több tesztet is végeztek.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

3 068 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az összes igazolt fertőzött száma ezzel 334 836 főre nőtt, vagyis a járvány kezdete óta ennyien kapták el a betegséget. Utoljára december 23-án volt 3000 felett az új fertőzöttek száma, közel egy hétnyi csökkenő tendencia fordult meg még az előző napon, és nőtt tovább csütörtököre.

Az aktív fertőzöttek száma 144 970-re nőtt. A kormányzati ájékoztató oldalon azt írták, hogy a gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan: 179 541 fő, a legfrissebb adatokat pénteken közlik.

Csütörtökre virradóra 127 embert halt bele a betegségbe. Az elhunytak száma december 31. után múlt vasárnapig csökkent, hétfő óta ismét folyamatosan emelkedik. Eddig összesen 10 325-en vesztették életüket a betegség miatt.

Kórházban 5387 beteget ápolnak a betegséggel, ami 259-cel kevesebb, mint előző nap. Közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen, ami 29-cel kevesebb, mint szerdán.

Szerdán idén eddig a legtöbb tesztet végezték el: 24 290-et.

 

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról