Itthon hvg.hu 2020. december. 29. 08:01

Egy új felmérés szerint Deutsch Tamás népszerűbb Dobrev Kláránál

A kutatást a Medián készítette, ezer fő telefonos megkérdezésével.

Nyolc magyar EP-képviselő ismertségét és népszerűségét mérte fel a Medián egy újabb kutatásában, amelyhez december 7-14. között, ezer fő telefonos megkérdezésével gyűjtöttek adatokat.

A reprezentatív felmérés hét fokozatú skálával dolgozott, és legalább ötöst értékelést kellett elérni ahhoz, hogy egy politikus népszerűnek számítson. A végeredményt a 444.hu ismerteti, az 5-7 pontos értékelések százalékos arányával:

  • Cseh Katalin (Momentum) 43 százalék;
  • Donáth Anna (Momentum) 37 százalék;
  • Ujhelyi István (MSZP) 36 százalék;
  • Deutsch Tamás (Fidesz) 32 százalék;
  • Molnár Csaba (DK) 32 százalék;
  • Trócsányi László (Fidesz) 29 százalék;
  • Dobrev Klára (DK) 28 százalék;
  • Gyöngyösi Márton (Jobbik) 22 százalék;

Az ismertségi lista már máshogy alakul, a közvélemény Deutsch Tamást (86 százalék) és Dobrev Klárát (81 százalék) ismeri a leginkább, míg Gyöngyösi Mártont (39 százalék) Molnár Csabát (41 százalék), és Trócsányi Lászlót (46 százalék) a megkérdezettek kevesebb mint fele. A Momentum két képviselőjét a népesség több mint fele ismeri.

A kutatás a botrányba keveredett, politikai karrierjét emiatt lenullázó Szájer József népszerűségét nem vizsgálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?