Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Cseh_Katalin

Itthon Fekő Ádám

Miért nem tud erős középpárttá sem válni a Momentum?

A szlogenek néppártosodásról szólnak, de a valóság az, hogy a 2019-es EP-választáson nagyot szakító Momentum azóta sem tudott terjeszkedni és növekedni. A kevés pénz, az ebből következő hálózatépítési nehézségek éppúgy hozzájárulnak a párt visszaszorulásához, mint az, hogy a magyarokat annyira nem érdeklő témákat emelnek a magasba.

EUrologus EUrologus

Megszavazta az Európai Parlament a jogállamisági mechanizmust

Az Európai Parlamentben ismét elhangzott, hogy már január 1-jétől vizsgálni fogják a gyanús eseteket. A parlamenti állásfoglalás felhívta a figyelmet arra, hogy a rendelkezések akkor is alkalmazhatók, ha az alapvető jogok "rendszerszintűen sérülnek és ennek hatása van – vagy hatása lehet – az uniós források kezelésére".

Gazdaság Arató László (EUrologus)

Ursula von der Leyen: Vétó helyett az Európai Bírósághoz forduljanak a magyarok és a lengyelek

Új elem jelent a költségvetési-jogállamisági vitában. Vezető néppárti politikusok szerint akinek gondja van a jogállamisági mechanizmus alkalmazhatóságával, annak az Európai Bíróságtól kellene kérnie ezzel kapcsolatos jogi állásfoglalást. A kérdésről az Európai Parlament vitázott, csütörtökön pedig a magyar és a lengyel kormányfő egyeztet majd.

Gazdaság EUrologus

Hiába tiltakozott a kormány: Brüsszelben megszületett a megegyezés a jogállami feltételekről

Megszületett a tagállamok és az Európai Parlament között a jogállamisággal kapcsolatos megállapodás. Az első hírek alapján az EP-nek sikerült a legtöbb követelését érvényesíteni azzal kapcsolatban, hogy a jogállami értékeket és az uniós kifizetéseket kössék össze – ez az, ami ellen a magyar kormány kezdettől tiltakozott.

hvg360 HVG360

Cseh Katalin a Home office-ban: "Vezessék be legalább 3 hónapra a garantált minimáljövedelmet!"

Sürgősségi osztályon önkénteskedik, s megy azért "pár kört a Clark Ádám téren" a Momentum orvosi végzettségű EU parlamenti képviselője. Az ellenzék másfajta válságkezelést javasol, hisz az igazán rászorulók nagyon kevés segítséget kapnak a kormánytól. "Nehéz úgy konstruktívnak lenni, ha nem állnak velünk szóba" – véli Cseh Katalin, reagálva a Kövér László friss nyilatkozatára is.