Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 28. 14:28

Dorosz Fürjesnek: A budapestiek nem fogják elhinni, hogy csak Karácsony óta vannak dugók

A főpolgármester helyettese válaszolt az államtitkárnak. Mészáros stadionjáról is szó esett.

Facebook-bejegyzésben válaszolt Fürjes Balázs államtitkár levelére Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Dorosz azt írja, a Fidesz megszólalói autós-biciklis szembenállást próbálnak gerjeszteni, ez azonban "elég nagy butaság".

A változások szükségesek és elkerülhetetlenek, jelenleg többen szeretnének biciklizni, mint korábban bármikor, és ez jó alkalom "a közutak újrafelosztására" – írja.

Dorosz azt ajánlja Fürjesnek, tanulmányozza a saját hivatala által rendelt tanulmányt a városi közlekedés környezetbaráttá tételéről, amelyet ráadásul jóvá is hagyott, ám megvalósítására nem került sor.

A főpolgármester-helyettes szerint "érdekes kísérlet" azt a látszatot kelteni, hogy közlekedési dugók csak az új városvezetés megválasztása óta vannak, de ezt a budapestiek nem fogják elhinni.

A Fürjes által kifogásolt ideiglenes biciklisávokról azt írja, azokról társadalmi konzultáció, civil szervezetek megkérdezése, a kerületi polgármesterekkel való egyeztetés, forgalomszámlálási adatok, szakmai anyagok és nemzetközi példák alapján döntenek majd.

Dorosz Dávid felhívja az államtitkár figyelmét, hogy lenne tennivalója az iskolakezdéssel járó növekvő forgalom ügyében, így támogatnia kellene a Karácsony Gergely által javasolt csúsztatott tanításkezdést, illetve intézkedni az M0-s körgyűrűn folyó építkezésről.

Ezenfelül elvárja Fürjestől, hogy gondoskodjon a ferencvárosi atlétikai stadion építésének – amelyet Mészáros Lőrinc cége végez – átláthatóságáról, és a túlárazások elkerüléséről, és erről adjon folyamatos tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról