Itthon MTI / hvg.hu 2020. június. 10. 13:16

Féltonnás világháborús bombát találtak Ferencvárosban

A szerkezetet csütörtökön fogják hatástalanítani, a környéket ezért 700 méter sugarú körben kiürítik.

Második világháborús bombát találtak Budapesten, Ferencvárosban pénteken. Csütörtökön, a helyszínen fognak hatástalanítani – közölte a Magyar Honvédség.

Az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő – mondta Gajdos Milán hadnagy.

A robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért nagyjából 700 méter sugarú körben ki kell üríteni az érintett területet. Mivel a korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek, a műveletet az esti-éjszakai órákban végzik majd el. 

A lezárásokról részletes tájékoztatás olvasható olvasni a rendőrség oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?