Itthon hvg.hu 2018. december. 10. 13:25

"Rabszolgatörvény": Rendkívüli bizottsági üléssel akadályozták az ellenzék tervét

Az Igazságügyi bizottság keresztülhúzta az ellenzék számítását.

2925 módosító javaslat benyújtásával akarta volna megakadályozni az ellenzék, hogy a Parlament megszavazhassa a "rabszolgatörvényt", a Fidesz villám gyorsan lépett. Harangozó Tamás szocialista politikus beszámolója szerint 12.42-kor sms-ben összehívták az Igazságügyi bizottság ülését, hogy ott döntsenek arról, az ellenzéki javaslatokról nem egyesével, hanem egy szavazással döntsenek. Ezt elég gyorsan meg is szavazták.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez – "közérdekből, kiemelten nemzetstratégiai célból" – csaknem 3000 módosító indítványt nyújtanak be ellenzékiek közösen, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek. Azt szeretnék elérni, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a "rabszolgatörvény", azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat.

Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell – mondta.

Harangozó Tamás azt mondta Kövér László házelnök eseti ügyrendi állásfoglalással fordult az Igazságügyi bizottsághoz, a házelnök szerint mindegyik napirendi sorrendmódosításra irányul, ami nem igaz, hiszen a "rabszolgatörvényt" levennék a napirendről.

Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető szerint alkotmányellenesen hoztak döntést a bizottsági ülésen.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.