Itthon hvg.hu 2018. augusztus. 08. 09:29

11-től tartja rendkívüli ülését a Kórházszövetség

Domokos László ÁSZ elnök nyilatkozatát akarják átbeszélni, erre nem hívták meg az Állami Számvevőszéket.

Botrány és anarchia jellemzi egyes kórházak és szakrendelők gazdálkodását – nyilatkozta hétfőn a Magyar Időknek Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki felvetette intézményvezetők kirúgását is. A Magyar Kórházszövetség emiatt először úgy döntött, a következő, rendes ülésre meghívják az ÁSZ képviselőjét, kedden azonban rendkívüli ülés összehívásáról döntöttek. Ezt tartják most 11-től, egymás közt. A rendes ülés augusztus végén, szeptember elején lesz.

Megbeszélik az egyeztetés lépéseit, hogyan reagáljanak Domokos nyilatkozatára. A Kórházszövetségnél kifogásolták, hogy a Domokos által említett, korábbi vizsgálat 14 kórházat érintett, ez alapján fogalmazta meg általánosító véleményét, miközben 170-180 intézmény van.

Az Index kedden azt írta, Domokos nyilatkozatára Rogán Antal minisztériuma adott felhatalmazást, ezt a Kórházszövetségnél is így tudják. Úgy tudjuk, ma délben kezdődik egy másik ágazati ülés is, szintén Domokos nyilatkozata miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról