Itthon hvg.hu 2018. július. 17. 15:37

Pár hét múlva szabadulhat a négy ember halálát okozó szlovák milliomosnő

Eva Rezesovát egy 2012-es baleset miatt csukták itthon börtönbe, de bent példásan viselkedett, így kedvezménnyel szabadulhat.

A bíróság elfogadta Eva Rezesova feltételes szabadlábra helyezési kérelmét – írja a szlovákiai Nový Cas.

A most 41 éves szlovák milliomosnő 2012 augusztusában az M3-as autópályán nagy sebességgel belerohant egy előtte haladó Fiat Puntóba, ami teljesen kiégett. A négy utas közül hárman a helyszínen, egy ember a kórházban halt meg.

Rezesova kilenc évet kapott, Budapesten csukták le. Korábbi hírek szerint a börtönben példásan viselkedett, dolgozott és nem volt konfliktusa, ezért a jó magaviselete miatt kilenc helyett hat év után szabadulhat.

A Nový Cas szerint pár hét múlva engedhetik ki a nőt, ha a pszichológiai és pszichiátriai vizsgálaton erre alkalmasnak találják. Ha a szabadulása utáni három évig bármilyen összetűzésbe kerül a törvénnyel, visszakerülhet a börtönbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról