Mérő László
Szerzőnk Mérő László

Még mindig csak két szabad szemmel is jól látható, fajsúlyos politikus van Magyarországon, de sajnos az egyik elkúrta, a másik elkurvult. Utóbbi olyannyira, hogy október 2-án felhatalmazást kér akármire, amit majd épp csinálni akar.

Ez a szöveg olvasható a kormany.hu oldalon: „A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel.” Mármost ez így egyáltalán nem igaz: Brüsszel csak fontolgatta ezt (nem is pontosan ezt, és nem is pontosan „Brüsszel”, de ez most mindegy), de nem fogadott el (más szóval: léptetett életbe) ilyen kvótarendszert. Ez még a kormany.hu-ról is kiderül, ahol később ezt olvashatjuk: „Brüsszel mielőbb életbe akarja léptetni a kvótacsomagot, és ennek érdekében nyomás alá helyezi a tagállamokat”.

Csakhogy „Brüsszel” a mi népszavazásunk nélkül is mára már végleg letett arról, hogy ilyen csomagot léptessen életbe. Mások találtak gyorsabb és hatékonyabb eszközöket, mint a mi népszavazás-ötletünk arra, hogy lebeszéljék erről. Ezek után a mi kis népszavazásunk kérdése immár egyértelműen csakis ezt jelenti: Akarja-e, hogy a kormány ne védje meg Önt az olyan idegenektől, akik meggyalázzák lányainkat és asszonyainkat, sárba tiporják a hitünket és lángba borítják az országot?

Persze, hogy mindenkori kormányom védjen meg, ha ilyen veszély fenyeget. Ehhez képest másodlagos kérdés, hogy foglalkozik-e az egészségüggyel, mit csinál az oktatással, épít-e elég stadiont. Ezért mondtam korábban, hogy a népszavazásra feltett kérdés hülyeség – csak akkor azt hittem, ezt nem kell külön kifejteni, annyira magától értetődő. Tévedtem, most bepótoltam.

Aki komolyan veszi a kérdést, az csakis NEM-mel válaszolhat. De akkor mire is való ez a népszavazás, miért annyira fontos ez az egyik szabad szemmel is látható, fajsúlyos politikusunknak, hogy ennyire nyomatja, hiába okafogyott? Azért, mert egy ilyen értelmetlen kérdésre válaszoló népszavazás eredményét utólag úgy értelmezheti, ahogy akarja. Még az is lehet, hogy nekem tetsző módon.

Ne csináljunk már Krisztusból bohócot. Én azért nem megyek el népszavazni október 2-án, mert ez a kérdés így semmiféle választ sem érdemel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról