Itthon HVG 2015. november. 04. 14:30

Mit ehetünk még egyáltalán, ha szinte minden rákkeltő?

A csirkehús és a hal sem biztosan veszélytelen, csak éppen kevésbé kutatták a rákkeltő hatását.

A HVG annak jár utána e heti számában, hogy mi következik az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetéséből, azaz hogyan került a szalámi ugyanabba a veszélyességi csoportba, mint például a dohányzás.

Ennek ellenére sokféle ennivaló nyugodtan fogyasztható, csak éppen érdemes ügyelni arra, ami voltaképp természetes: semmiből se túl sokat, semmiből se silányat. Mert az egyébként továbbra is rejtélyes rákkeltő hatások mellett sok élelmiszer más veszélyeket is hordozhat: baj lehet a permetezőszerekből, az állatgyógyszerekből, de még a tengerszennyezésből is. Ráadásul a magyarok különösen fogékonyak a nyelőcsőrákra és néhány társára.
 
Részletek a csütörtökön megjelenő HVG címlapsztorijában. 

HVG
Hirdetés
Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.