2012. október. 31. 16:41 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. október. 31. 17:50 Itthon

Leforgatja a Székely himnuszt is a köztévé

Újraforgatja a szilveszter éjfélkor, nemzeti ünnepeken, valamint műsorzáráskor a televízióban leadott Himnusz-felvételt a Magyar Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az új Himnuszt vasárnap éjjel fogják felvenni a Lánchíd pesti felhajtójánál, de tervben van a Székely himnusz, valamint az Európai Unió himnuszának, az Örömódának a leforgatása is.

Ezer alsó tagozatost vár a Magyar Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap november 4-én éjszaka a Lánchíd pesti felhajtójához, itt forgatják ugyanis a köztelevíziókban általában műsorzáró szignálként használt Himnusz új verzióját - írja a Hír24. A felvételen a Magyar Rádió Gyermekkórusa adja majd elő a Himnuszt, mögöttük pedig ezer gyermek fog állni sötét kabátban.

Horváth Vanda, a Gyermek- és Ifjúsági Műsorok Főszerkesztőségének főszerkesztője levélben kérte több iskola közreműködését, amely szerint a részt vevő gyermekeknek ellátást (szendvics, csokoládé, meleg tea) és egy kis ajándékcsomagot biztosítanak, valamint a film elkészülte után egy kópiát.

A gyerekek feladata az lesz, hogy álljanak a gyermekkórus mögött, és maguk is énekeljék halkan a Himnuszt. A felvételen a Magyar Rádió Gyermekkórusa stúdióban rögzített éneke lesz majd hallható, de a képi látvány miatt fontos, hogy a gyerekek is énekeljenek, illetve halkan, atmoszférikusan hallható lesz a gyerekek hangja is – írja a levél. A felvételt este hattól éjjel 11-ig fogják rögzíteni a 6-10 éves gyerekekkel.

Az új éjszakai slágert Zilahy Tamás, az MTVA főrendezője jegyzi, akinek a nevéhez olyan feledhetetlen művek köthetőek, mint a Mága Show, vagy a Csudacsalád című kevéssé ismert vígjáték. A lap úgy tudja, az MTVA a magyar Himnusz mellett leforgatja a Székely himnuszt és az Európai Unió himnuszát is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.