2011. március. 09. 20:40 RTL Hírek Utolsó frissítés: 2011. március. 09. 20:43 Itthon

Só stop: eltűnhet az éttermekből a sótartó

Lekerülnek a sótartók több étterem asztaláról egy sóellenes kampány miatt. Magyarországon ötször annyi sót esznek az emberek, mint ami még egészséges, ezért is olyan sok a szív és érrendszeri beteg.

A legtöbben úgy sóznak, hogy meg sem kóstolják az ételt. A kampányhoz már az első nap tíz étterem csatlakozott - tudatta a szerda esti RTL Híradó. A Só stop kampány résztvevői vállalták, hogy kevesebb sót használnak, és nem is teszik ki a vendégek elé, mert az a tapasztalat, hogy 10 emberből 8 úgy sózza meg az ételt, hogy még meg sem kóstolta. Egy felnőttnek naponta legfeljebb 2 gramm só egészséges, a magyarok ötször ennyit esznek.
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.