Ingatlan ingatlanmenedzser.hu 2010. április. 28. 12:33

Mitől jó egy hely Budapesten?

Ősztől nem lesz nehéz ínyencekre vadászni a Corvin sétányon: elvileg – és az üzlettulajdonosok reményei szerint –...

Ősztől nem lesz nehéz ínyencekre vadászni a Corvin sétányon: elvileg – és az üzlettulajdonosok reményei szerint – bármikor arra járunk, gourmandokkal futhatunk össze. Lesz, aki csak szó szerint valamilyen ínyenc falatot keresve tér be egy helyi vendéglátóipari egységbe, sokan otthon akarnak főzni és spéci sajtboltot vagy egyedi kuktát keresnek, mások a biomániájuknak élhetnek.

Ott jártunkkor, április legvégén csak elképzelni tudtuk mindezt, hiszen még a tereprendezés utolsó szakaszában vannak a kivitelezők. Balla Erna projektigazgató szerint gasztro-rendezvényeket is terveznek, hogy ne csak fogyasztani lehessen ott, hanem tényleg gasztro-központ legyen a sétány. Persze a szivarozók vagy a pókerezők is megkapják a magukét, de a gyomor azért fontosabb. Az igazgató Oscar Wilde-ot idézte: „Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal”.

Lesz-e a Corvinból második Liszt Ferenc tér vagy Ráday utca? Még nem tudjuk. Utóbbiak azért lettek felkapott, trendi helyek, mert sikerült valami kulturális pluszt hozzáadni a belvárosi terekhez. A fejlődés felverte az ételek, üzletek és a lakások árait, még egy Michelin-csillag is beesett. Elég nagy különbség viszont, hogy a két divatkörnyéken nagy a kívülről jöttek aránya, míg a józsefvárosi új városrészben sok ezer ott lakó vagy dolgozó ember eleve vendég lehet, hiszen két nagy irodatornyot valamint több száz lakást építettek ott és már szerelik az újabb darukat, mert folytatódik a megaprojekt.

A Corvin sétány most még csendes, a két határos főútvonal (Üllői út, nagykörút) eleve lefogja a zajt. Talán nem lesz az ott élők és lakók gettója, ehhez viszont a gasztro-tematikán kívül kellene még jó sok válogatott kultúra, divat, fesztiválok vagy mondjuk design-verseny.

Fotók: Mester Nándor
Tudatos otthon
Hirdetés