Gazdaság Győrffy Árpád 2011. november. 15. 21:30

Rázós hete lesz az OTP-nek

Az OTP részvényeket olcsónak tartjuk a régiós szektortársakhoz képest.

Az OTP részvényeket olcsónak tartjuk a régiós szektortársakhoz képest. Azonban a végtörlesztés által okozott bizonytalanság és az így nehezen árazható kockázat miatt arra számítunk, hogy a bankrészvény alul fogja teljesíteni régiós szektortársait. Ez a kép akkor változhat meg, hogyha a devizahitelesek problémáját sikerül megnyugtató módon rendezni a jelenleg is folyó tárgyalásokon a bankszövetség és a kormány között. - Concorde

Az OTP-részvények a múlt héten 3 százalékkal értékelődtek le, ezzel a bankrészvény a leggyengébben teljesítő blue chip volt a pesti parketten. A bankrészvény árfolyama az elmúlt 12 hónapban majdnem 40 százalékos veszteséget halmozott fel. A hétfői nagyarányú bukta után a papír annak ellenére 1,8 százalékos pluszban, 2885 forinton zárt, hogy az S&P személyre szabott leminősítési figyelmeztetést tett közzé.

A Standard & Poor's a szokásos eljárásrend szerint a magyar adósságkockázatok negatív figyelőlistára tétele után az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolását is negatív megfigyelés alá vette, és november végéig megvizsgálja, rontson-e a banknak adott osztályzaton.

Az OTP-nek a héten ezen túl is kiemelt figyelemben részesülhet, hiszen pénteken közzéteszi harmadik negyedéves eredményét, amely a bank saját elemzői konszenzusa szerint bevételei 2 százalékkal, konszolidált adózás utáni eredménye pedig közel 20 százalékos visszaeséséről tanúskodnak majd. A Concorde hétfőn közzétett előrejelzésében az OTP részvények teljesítményét a régiós térségi versenytársakhoz mérten továbbra is gyengének várja, annak ellenére, hogy a papírt már most is olcsónak tartja.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.