Gazdaság Győrffy Árpád 2012. április. 13. 23:02

Itt az idő Mol-részvényt venni?

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül...

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül 17 455 forinton zárta hét utolsó napját. Az Equilor elemzése szerint az árfolyamesést nem fundamentális tényezők, hanem a Magyarországgal szembeni pesszimizmus okozta, így érdemes figyelni a papír mozgását, hiszen a jelenleginél kicsivel alacsonyabb árszinten már jó vételnek számít.

Az olaj év eleje óta tartó drágulása, és az ezzel párosuló viszonylag gyenge dollár ugyanis a kutatás-termelés üzletágban az év első negyedében csinos profitot hozott a Molnak, és a szakértők az év hátralévő részében is hasonló eredményt várnak, még akkor is, ha a szíriai kitermelés nem áll vissza a polgárháborús helyet előtti állapotra.

Az Equilor szerint a Mol finomítói árrése is nőtt az év eleje óta, annak ellenére, hogy a magas üzemagyagárak a keresletet visszavetették, hiszen az árazás szempontjából a magyar olajvállalat számára fontos Brent-Urál árkülönbözet egy éve nem látott magasságokban járt az első negyedévben. A kilátások itt is biztatók az elemzők szerint, a tavalyinál kedvezőbb képet mutatnak. A brókercég szakértői ennek ellenére is óvatos vételi ajánlást adtak, beszállási pontként a 16 500 forintos szintet jelölték meg, az első kiszállót pedig 18 000 forintnál látják.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?