Gazdaság hvg.hu 2024. augusztus. 28. 12:00

Elmaradt a várt drágulás a Ryanairnél, a vezérigazgató szerint még alacsonyabb jegyárak jöhetnek

A légitársaság vezére szerint ez az utasoknak jó, a részvényeseknek kevésbé.

Bár korábban úgy tűnt, hogy akár 10 százalékkal is emelkedhet a Ryanair repülőjegyeinek ára a nyári csúcsidőszakban, végül 5 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható – mondta Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója.

O’Leary hozzátette, a télen és jövőre tovább csökkenhetnek a viteldíjak, ami „jó hír az utasoknak, ám rossz hír a részvényeseknek”.  

A The Guardian szerint az árcsökkenés hátterében az áll, hogy idén kisebb volt a kereslet az európai üdülőhelyek iránt, mivel a Covid utáni fellendülés enyhült, az utazók pedig már nem hajlandóak megfizetni a világjárvány utáni magasabb árakat.

A Ryanair vezére korábban azért számított a jegyárak drágulására, mert magasabb utasszámmal és a Boeing, valamint az Airbus utasszállító gépeivel kapcsolatos problémák miatt járatritkításokkal számolt.

Drágulni fog a repülés nyáron a Ryanair-vezér szerint

Gondok vannak a gépekkel, kevés a kapacitás, repülni meg sokan akarnak. Drágulni fog idén is a repülés, Michael O’Leary szerint akár 10 százalékkal is feljebb mehetnek az árak.

O’Leary kedden is kritizálta a Boeinget, mondván, bár a Ryanair a gyártó egyik legnagyobb ügyfele, valószínűleg csak 20-25 Boeing 737 MAX-ot tud idén leszállítani nekik a vállalt 29 darab helyett. Júliusban például hét repülőgép helyett csak ötöt szállított le nekik a Boeing.

Ryanair-vezér: A Boeing új vezetése „folyamatosan csalódást kelt”

A sommás véleményeiről elhíresült Michael O’Leary most sem rejtette véka alá, mit gondol a repülőgépgyártó menedzsmentjéről, mert nem tudják tartani az új gépek szállítási ütemezését.

zöldhasú
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.