2016-ban kapott egy Michelin-csillagot az a szójaszószos csirkés tésztájáról világhírűvé vált szingapúri étkezde, aminek idén ezt már nem sikerült megtartania.
Elveszítette a Michelin-csillagát a szingapúri Hawker Chan – számolt be a hírről a CNN. A nem is étterem, hanem inkább csak étkezde volt a legolcsóbb Michelin-csillagot kiérdemelt hely.
A Hawker Chaon, amit Chan Hong Meng alapított, az egyszerű ám nagyszerű, 2,5 dollárba kerülő szójaszószos csirkés tésztájáról híres. Emiatt a Michelin 2016-ban egy csillagot ítélt oda az étkezdének.
Szeptember elsején – amikor az új, szingapúri Michelin-kalauz megjelent – már nem volt a listán az étkezde.
A Michelin-csillag után a séf karrierje az egekbe repült: valóságos brandet és franchise-hálózatot épített ki, több országban.
Egyes kritikusok szerint teljesen jogosan fosztották meg az étkezdét a csillagtól, ugyanis az elismerés után már nem főztek ott olyan jól, mások azonban a Michelin-kalauz összeállítóit és kritkusait kritizálták azzal, hogy túlságosan Európára koncentrálnak és hogy pont most, a koronavírus-járvány miatt támogatniuk kellene a nehéz helyzetbe kerülő vendéglátóhelyeket.
A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.