Gazdaság hvg.hu 2021. április. 08. 11:08

1,4 millió forintjába kerül egy budapesti nőnek, hogy igénybe vette a hitelmoratóriumot

A szakértő szerint a nő azért fizet ennyit, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt.

1,4 millió forintja bánja egy budapesti nőnek, hogy közel egy évig élt a hitelfizetési moratóriummal, és felfüggesztette a lakáshitele törlesztését – írta a Blikk. A lap szerint a bank ennyi költséget számított fel arra az 1 millió forintra, amit a nő a moratórium ideje alatt nem fizetett havi törlesztéssel.

„Egy 50 négyzetméteres, nyolcadik kerület panellakásra vettem fel a 18 milliós hitelt két éve. A havi törlesztőm 95 ezer forint, a járvány azonban az én életemet is felforgatta, ezért kértem a moratóriumot. Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen sokba kerül majd” – mondta a bulvárlapnak Szekeres Dóra.

A nő a napokban kapta meg az éves elszámolását, amely szerint az elmúlt tíz hónapban 1,4 milló forinttal emelkedett a hátralévő tartozása. Pontosabban,

mivel a törvény értelmében a havi törlesztés összege a moratórium miatt nem változhat, a törlesztési idő növekedett meg 14 hónappal, ami az ő esetében 1,4 millió forintot jelent.

A bank azt írta a Blikknek, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a kamatfizetési és egyéb kötelezettségeket is ennek megfelelően állapították meg.

Fülöp Norbert, a Bankmonitor pénzügyi elemzője szerint a nő azért fizet rá ennyire, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt, és ilyenkor a törlesztés nagyobb részét még a kamat teszi ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.