Gazdaság Domány András 2021. február. 13. 09:22

Nagy István, Stumpf, Lázár és Navracsics határozza meg a vidékfejlesztési stratégiát?

Domány András
Szerzőnk Domány András

Ők lesznek a miniszterelnök vezetésével megalakuló Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagjai. A pénzügyminiszter csak meghívott.

Az új testület összeállítása szokatlan, mert a kormányfő mellett egy miniszter és három kormánybiztos vesz részt benne: Nagy István agrárminiszter, Stumpf István, a felsőoktatási modellváltással, Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésével és Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság által ellátott állami feladatok koordinálásával foglalkozó kormánybiztos.

A kormányhatározat szerint feladatuk hazánk tíz évre szóló mezőgazdasági, vidékfejlesztési és élelmiszeripari stratégiájának kialakítása. Meghatározzák a megvalósításhoz szükséges intézkedéseket, és gondoskodnak arról, hogy az agráriumra szánt hazai és kapcsolódó európai uniós fejlesztési forrásokat ennek érdekében használják fel.

Mindennek célja egyebek közt, hogy versenyképessé és vonzóvá tegye a magyar agráriumot, európai léptékben is megerősítse a magyar közép- és felsőfokú agrárképzést, nemzeti önellátó képességünk helyreállítása révén hozzájáruljon Magyarország szuverenitásának egy évtizede tartó erősödéséhez, bővítse a nagyvárosokon kívül élő honfitársaink életlehetőségeit, ösztönözze és támogassa Magyarország Kárpát-medencei szellemi és gazdasági szerepének megerősítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.