Gazdaság Lengyel Miklós 2020. december. 30. 10:15

Nagyot drágulhatnak az élelmiszerek jövőre

Ezt jósolja a Forbes egyik szakértője a meteorológiai előrejelzésekre hivatkozva.

Éppen kedden adtunk hírt arról, hogy óriásit drágult a búza és a kukorica és úgy tűnik a folyamat jövőre is folytatódni fog: a jövő évi meteorológiai folyamatokat elemezte ugyanis a texasi Hackett Financial befektetőcsoport és arra jutottak, hogy több olyan térségben is nagy szárazság várható, ahol komoly élelmiszertermelés folyik.

Ilyen például Kelet-Európa, az USA, Dél-Amerika vagy Oroszország nyugati része, de a világ farmerjeinek nemcsak a szárazsággal, hanem a zord téllel és komoly hurrikánszezonokkal is szembe kell nézniük.

Ennek pedig hatása lesz a termények mennyiségére, ahogy az előrejelzés szerint az is, hogy az óceánok elkezdenek lehűlni azt követően, hogy negyven éven keresztül folyamatosan egyre melegebbek lettek. Emiatt pedig mindenütt a hőmérséklet csökkenése várható.

Ezekből pedig az következik Simon Constable, a Forbes szakértője szerint, hogy a búza, a kukorica vagy a szója ára emelkedni fog, ami egyben lehetőség is a befektetőknek, hiszen ha olyan alapokba fektetik a pénzüket, amelyek ilyen termékeket tartalmaznak, akkor akár sok pénzt is kereshetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.