Gazdaság hvg.hu 2020. november. 28. 09:45

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

A kormány alapítványai, kormányhivatalok és a közlekedési cégek kaptak milliárdokat a Gazdaságvédelmi alapból.

159 milliárd forintot adott a kormány pénteken egy határozattal – vette észre a Népszava. A pénzt elvileg a Gazdaságvédelmi alapból vették ki, csakhogy ott hónapok óta egy fillér sincsen, vagyis attól függetlenül, hogy miként címkézik meg, az államháztartási hiányt növeli ez a döntés.

Ahogy azt már megszokhattuk, az összeg egy része olyan célokra ment el, amelyeknek semmi köze nincs a gazdaságvédelemhez. 3,9 milliárd forintot kapott a kukaholding (azaz az NHKV Zrt.), a regionális víziközműveknek pedig 10 milliárd forintot adtak. A kormányhivatalokat 4,3 milliárd forinttal támogatták.

A közalapítványok is jól jártak : a Millenáris Kht.-nak 3,5 milliárd forintot, a kormány által nemrég létrehozott Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány indulására pedig 600 milliót adott a kormány.

A Volánbusz és néhány más önkormányzati közlekedési cég összesen 37 milliárd forintot, a MÁV 19, a GYSEV pedig 2,3 milliárdot kapott – igaz, az ő esetükben legalább lehet azt mondani, hogy a támogatásnak valami köze van a válsághoz, a tömegközlekedési cégek a csökkenő utasszám miatt megszenvedik a járványt. Közúti felújításokra 22 milliárdot adott a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.