Gazdaság MTI 2020. november. 01. 21:42

Szükséghelyzet egy svájci kantonban

Genf mellett más helyeken is problémát okoz az egészségügyi kapacitás leterheltsége. Az intézkedések a vendéglátást és a kereskedelmet érintik.

A svájci Genf kanton vasárnap bejelentette, hogy szükséghelyzetet rendel el, mert rövidesen megtelnek a régió kórházainak intenzív osztályai a Covid-19-ben szenvedőkkel.

Hétfő délutántól minden étteremnek, bárnak és az élelmiszerüzletek kivételével minden boltnak be kell zárnia, csakúgy mint a moziknak, színházaknak, edzőtermeknek és a szolgáltatóknak, így a fodrászoknak is - közölte a kanton vezetése. Az iskolák és az óvodák nyitva maradnak.

A nagyszámú koronavírus-fertőzött miatt Svájcban a kórházak kihasználtsága a kapacitásuk felső határát súrolja. Wallis kantonban az ágyak hiánya miatt több pácienst el kellett szállítani az intenzív osztályokról - írta vasárnap a Neue Zürcher Zeitung.

Jura és Neuchatel kantonokban is szigorítják a korlátozásokat hétfőtől, ott a nyilvános és magánrendezvények résztvevőinek számát ötre korlátozzák, bezárnak az éttermek, a kulturális és sportlétesítmények.

A svájci kormány szerdán jelentett be országos intézkedéseket, így az éttermek korai zárását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról