Gazdaság hvg.hu 2020. október. 17. 09:35

GYOD és lakásfelújítási támogatás: nem lesz életkori határ

Novák Katalin az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, igyekeznek megbecsülni azokat, akik ápolási díjban, vagy a tartósan beteg gyermekük után gyermekek otthonápolási díjában részesülnek.

Új részleteket árult el az otthonteremtési programról és a lakásfelújítási támogatásról Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A felújítási támogatással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem uniós forrásból teremtik meg a kereteit, és csak véletlen, hogy az Európai Bizottság is épp most hirdetett felújítási stratégiát.

A lakásfelújítások összegének felét – maximum hárommillió forintig – visszatérítik, a szabályozás részleteit még ez után fogják kiadni, de az már biztos, hogy január 1-jétől lehet igényelni, és miután elvégezték egy adott ingatlan munkálatait, be lehet nyújtani a számlákat a Magyar Államkincstárnak. Novák Katalin azt is közölte, hogy mind a munka, mind az anyagköltséget el lehet számolni.

A kormány igyekszik úgy kialakítani a szabályozást, hogy az életkor ne legyen kizáró körülmény azoknál az igénylő családoknál, akik olyan gyereket nevelnek, aki után GYOD (gyermekek otthongondozási díja) jár – magyarázta a miniszter. „Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?