Gazdaság hvg.hu 2020. szeptember. 18. 16:15

A DK ifjúsági szervezete játékhajót és helikoptert vitt Szijjártó Péternek

A külügyminiszter egy hónappal korábban vendégeskedett az egyik leggazdagabb magyar luxusjachtján.

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének elnöke, Kiss Gergő a Demokratikus Lendület több tagjával játékhajót és helikoptert vitt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, hogy „azokkal szórakozzon, ne a közpénzzel”.

Az ügy előzménye, hogy Szijjártó augusztus végén az egyik leggazdagabb magyar, Szíjj László hajóján vakációzott az Adrián, miközben politikusi Facebook-oldalán olyan képek jelentek meg, hogy irodájában dolgozik, követi a belarusz eseményeket.

A Fidesz politikusa a történtekre reagálva később úgy fogalmazott,

nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom”.

A DK ifjúsági szervezetének tagjai pénteken a külügyminisztériumnál gyülekeztek, de az ajándékokat nem ott, hanem a tárca levéltáránál tudták csak leadni. Kiss szerint egy dolgozó ígéretet tett rá, hogy a játékokat átadja Szijjártó Péternek.

Szijjártó jachtozása a Momentumot is megihlette: ők a Lady MRD-feliratot fújták fel a Külügyminisztérium épülete elé, illetve egy kis táblát is kitettek a parkolóhelyre „jachtparkoló” felirattal.

Szél Bernadett pénteken új törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek lényege, hogy ne indulhasson közbeszerzésen olyan vállalkozó, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()