Gazdaság hvg.hu 2020. augusztus. 06. 20:51

Augusztus közepére derülhet ki, mi a gond az M0-ás hídjával

Még tartanak a vizsgálatok.

Augusztus közepére várható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszék által elvégzett vizsgálatok befejezése és az eredmények teljes körű értékelése az M0-ás autópálya hídjáról, és ezt követően határozható meg a további intézkedések indokoltsága és tartalma, dolgozható ki a részletes ütemezés – közölték a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján.

A közlemény szerint a NIF Zrt. minden szükséges intézkedést megtesz "a térség közlekedési helyzetének megnyugtató rendezése érdekében", és arra törekszik, hogy az autósok lehetőség szerint mielőbb újból használhassák a hidat. "A beruházó a várható forgalmi helyzetről a vizsgálati eredmények ismeretében augusztus közepén ad tájékoztatást" – írták a csütörtökön megjelent kommünikében.

Az M0-ás Hárosi Duna-hídját közel egy hónapig lehetett haszálni az átadást követően, utána ugyanis lezárták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.