Gazdaság Lengyel Miklós 2018. szeptember. 24. 13:54

Egy birodalom vége, eladják a Versacét

A Corriere della Sera írta meg elsőként, hogy az amerikai Michael Kors megveszi a híres olasz divatcéget, melyet Gianni Versace 40 évvel ezelőtt hozott létre.

Gianni Versacét 1997-ben Miamiban meggyilkolták, azóta Donatella Versace képviseli a családot a cégben, mely még 80%-ban a família kezében van. 20%-ot tavaly eladtak a Blackstone befektetési társaságnak. Donatella Versace keddre összehívta a közgyűlést. A Corriere della Sera szerint ott jelenti be az eladást.

Donatella Versace jelenleg a cég kreatív igazgatója. Kérdés, hogy megőrzi-e posztját az új felállásban. Mindez elsősorban Michael Korstól függ, aki vígan terjeszkedik: Londonban nemrég 900 millió fontért megvette Jimmy Choo luxuscipőcégét – tudósít a BBC. A Versace is jól megy. Jonathan Akeroyd csúcsmenedzser nemrég úgy nyilatkozott: az éves eladások értéke elérheti az egymilliárd eurót. A tulajdonosváltás aligha érinti közvetlenül az eladásokat, hiszen a vevők a Versace logót keresik. Az pedig minden bizonnyal megmarad az új felállásban is, mert Versace legfőbb értéke a neve, amely nagyon sokat megér. Michael Korsnak kétmilliárd dollárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés