Gazdaság hvg.hu 2018. július. 20. 15:36

Ismét kapható balatoni hal a strandokon

Magasabb vízállás és egy trükk kellett hozzá.

Immár 5 éve tilos a balatoni halászat. Horgászni ugyan továbbra is szabad, ám azt a halat értékesíteni már nem. Létezik azonban egy trükk, amivel a partmenti büfék mégis hozzájuthatnak helyi halakhoz: a Streetkitchen.hu videójában, melyben Fördős Zé a Balatont eszi körül, egy érdekes részre bukkant a Pénzcentrum: a balatonalmádi Jóbarátok halsütüdében lehet kapni balatoni keszeget.

A lap azt írja, most, hogy magas a vízállás, és megnyitották a Sió-csatornát, a büfé vezetője felhívta az illetékeseket, és megkérte őket, ha a Sió angolnacsapdáiban lesz keszeg is, akkor azokat bocsássák a rendelkezésére. Így lehet újra balatoni keszeghez jutni a partmentén.

Habár ilyenkor, nyár közepén mindig megugrik a halfogyasztás, évközben még mindig kevés halat eszünk. A KSH 2016-os adatai szerint fejenként mindössze 5,7 kilogrammot egy év alatt, Portugáliában például tízszer ennyit, 55,3 kg-ot.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?