Gazdaság hvg.hu 2017. augusztus. 09. 13:24

A genetikailag módosított lazacot viszik, mint a cukrot

Gyorsan nő, olcsó, és Kanadában már öt tonnát eladtak belőle.

A kanadai szupermarketekben az elmúlt hónapokban 5 tonna genetikailag módosított lazacot adtak el, ez a világon az első olyan hal, amely a biotechnológia alkalmazása után kereskedelmi forgalomba került – írja a The Guardian.

A lazacfajtát kanadai kutatók fejlesztették ki, két létező halfajta „keverésével”. A módosított génállományú lazac 30 hónap helyett 18 hónap alatt éri el felnőtt méretét, és ez idő alatt 75 százalékkal kevesebb táplálékot fogyaszt, mint vadon élő társai. Ennek hatására környezetvédelmi lábnyoma 25-ször kisebb.

A kanadai boltokban (átszámolva) 2800 forint körül adják kilóját.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?