Gazdaság hvg.hu 2017. június. 28. 06:55

Wáberer György: Tényleg eltűnik végre Budapest egyik szégyenfoltja

Az ingatlanpiacra átnyergelő üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában azt ígérte, hogy most már valóban elindul a munka az egykori SZOT-szállónál.

Van érvényes építési engedély, a kivitelezőt is kiválasztották, napokon belül elkezdődik az építkezés az egykori SZOT-szállónál – ezt mondta a Világgazdaságnak Wáberer György.

Az üzletember szerint az elmúlt egy évben nyílt tenderen kértek terveket a beruházáshoz, a pályázatnak két díjazottja is lett, és az általuk készített látványterv alapján adtak megbízást egy cégnek a ház komplett tervdokumentációjának elkészítésére. A kivitelezést a Market végzi majd.

Az egykori SZOT-szálló torzója régóta csúfítja már a budapesti városképet. Az ígéretek szerint a területen színvonalas társasházat építenek, benne hetven-nyolcvan, főleg 150 négyzetméteres luxuslakással. Úgy tervezik, hogy körülbelül két év múlva, 2019 júniusában adjuk át a házat – derül ki az interjúból.

Wáberer György szerint a költségeket részben a Waberer’s International értékesítéséből, részben bankhitelből állják, de amikor árulni kezdik a lakásokat, az ebből származó pénz is beforgatható az építkezésbe.

Az üzletember elmondta: van egy másik beruházásuk is, ezt már tavaly ősszel elkezdték. Az Alkotás és a Csörsz utca sarkára építenek egy energiatakarékos, 22 ezer négyzetméteres irodaházat építünk, háromszintes mélygarázzsal.

Az ingatlanfejlesztéseket családi vállalkozásban, a gyerekeivel közösen végzi – tette hozzá.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?