Gazdaság MTI 2016. november. 05. 08:47

Betör Ausztriába ez a magyar fagyizó

Külföldön is terjeszkedik a Levendula Kézműves Fagylaltozó

 A cég franchise hálózata az idén már 20 üzletből áll, ebből hatot saját maguk üzemeltetnek, jövőre pedig a tervek szerint 5 újabb üzlettel bővülnének. Brunner Zsolt, a Levendula Kézműves Fagylaltozó egyik alapítója az MTI-vel azt közölte, hogy terveik szerint a közeljövőben egy vagy két üzletet nyitnak Ausztriában. Ennek előkészítésére már úgynevezett mobil egységekkel tesztelték az osztrák piacot.

A fagylaltozó 2012-ben családi vállalkozásként indult, az első üzletet Budapesten nyitották. A cég franchise hálózata 2014-ben kezdte meg a működését.

A Levendula Kézműves Fagylaltozóhoz tartozó üzletek kínálatában több mint 100 fajta kézműves fagylalt szerepel, amelyek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag minőségi alapanyagokból, kézzel készülnek. A vállalkozás franchise koncepciója a fagylaltról szól, azonban vannak olyan üzletek, amelyek télen bezárnak, illetve némileg átalakulnak, ugyanis a nyári fagylaltokat a téli időszakban kézműves bonbonok, táblás csokoládék, valamint forró csokoládés italok váltják fel a kínálatban.

Szezonálisan a fagylaltozó hálózat közel 150 embert foglalkoztat, a cég növekedésével minden évben bővítik a létszámot. A cég kiskereskedelmi árbevétele az idén várhatóan meghaladja a 450 millió forintot.

Az egykori lemezlovas ma már a kézműves fagyit keveri

Meglátogattuk a Levendula fagyizókat ellátó műhelyt, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az extrém ízű kézműves különlegességek, és hogy végigkísérjük a fagyi útját az üzletekig. Legnagyobb meglepetésünkre még egy adóhatósági ellenőrzésnek is szemtanúi lehettünk..

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?