Gazdaság hvg.hu 2016. október. 05. 07:47

Jövőre jön az új nonstop taxiskommandó

Az újévtől fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a személy- és teherszállítók, köztük a taxisok is. Egy új szervezetet hoznak létre ehhez, már toborozzák a munkatársait – írja a Világgazdaság.

Az új szervezet dolgozóit képzésre küldik, utána ellenőrzik majd 2017 elejétől a közúti áru- és személyszállítást végzőket – tudta meg a lap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A létszámról későbbre ígértek nyilatkozatot, és a szervezet neve sem nyilvános még. Az állás betöltéséhez nincs szükség felsőfokú végzettségre – olvasható a cikkben.

A különböző szervezetek, így Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Rendőrfőkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság most is ellenőrzi a fuvarozókat, és hozzájuk csatlakozik majd ez az új egység, ami a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá fog tartozni, és a munkatársai a nap 24 órájában ellenőriznek majd az utakon.

A hivatalos indoklás szerint azért van szükség az új ellenőrzési csoportra, hogy „a közúti árufuvarozás mellett a személygépkocsis személyszállítással kapcsolatos előírásokat is eredményesebb betartathassák”.

A kormány még május 13-án döntött egy újabb kontrollcsoport létrehozásáról. Ebben egyebek mellett szerepe volt annak, hogy a taxiscégek úgy látják: a hiányos ellenőrzésnek is szerepe volt abban, hogy a szerintük jogellenesen működő Uber egyre nagyobb teret nyert. A hatóságok pedig részben az ellenőrök alacsony számával magyarázták, hogy kevés Uber-sofőrt értek szabálytalanságon.

Az új szervezet alapítására és finanszírozására idén 615 millió forintot, 2017-től pedig évi 995 milliót adnak – emlékeztet a lap.

VG: három ellenőrzött taxiból kettőnél biztos van szabálytalanság

Az ellenőrzések ellenére még mindig gyakran követnek el visszaéléseket a fővárosi taxisok - írja a szerdai Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatására hivatkozva. A csalók trükkjei a régiek: órapörgetés, kerülőút, hamis számla.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.