Gazdaság hvg.hu 2014. május. 12. 16:13

Evett már whiskey-ízű malacot?

Egy amerikai szeszfőzde egészen új és különleges terméket igyekszik a piacra dobni: whiskey "ízű" malacokat nevelnek.

Ha valaki össze szeretné kombinálni a sertéshúst és a whiskey-t, akkor az a legjobban úgy járhat, ha ellátogat az Egyesült Államok Iowa államában található Templeton Rye szeszfőzdébe. A szeszőfőzdében ugyanis kitalálták, hogyan lehet egyszerre a két ízt és állagot egybe gyúrni – írja a Quartz.

A szeszfőzde mellett található területen jelenleg 25 fajtiszta Duroc disznót nevelnek, a sertéseknek pedig elvileg a főzde által gyártott fő terméknek, a whiskey-nek az ízét kellene magukban hordozniuk. A disznókkal ugyanakkor nem whiskey-t, vagy egyéb koktélokat itatnak, hanem a whiskey készítésének folyamatából maradt száraz gabonát etetnek az állatokkal.

Az állatokat júniusban tervezik levágni, a disznókra már be lehet nyújtani igényt a főzde honlapján.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?