Gazdaság hvg.hu 2013. január. 23. 16:56

Rossz a karmája a Nyírpalota úti cégalapításnak

Érdekesen ismétlődnek a székhely-címek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által nemrég közzétett - a legnagyobb adóhátralékot felhalmozó "ügyfelek" - listáján. A budapesti Bokor utca és Nyírpalota út "elátkozott" helynek tűnhet.

A legnagyobb adóhátralékot felhalmozók nemrég közzétett listáján 816 milliós adóhátralékkal és 754 millió forint egyéb jogcímen kiszabott büntetéssel a Sunflower-Agro Kft. "vezet" - írják a Pénzkérdés blog szerkesztői legfrissebb bejegyzésükben. A cég a Bokor u. 9-11 szám alá van bejegyezve. Ha tovább nézzük a listát, akkor feltűnhet, hogy rossz lehet a Bokor utca karmája, hiszen ugyanezen cím alatt még 3 toplistás cég található meg.

A XV. kerületi Nyírpalota út 5. és egy pár házszámmal odébb lévő cím is azzal "büszkélkedhet", hogy komoly adóhátralékot felhalmozó cégek székhelyéül szolgál. A több száz milliós hátralékhoz több milliárdos forgalmat kell produkálni, így ezek a cégek valószínűleg profik, vagy komoly szellemi munkát végeznek, esetleg internetes vállalkozásuk van, és a pénz (illetve hát leginkább a számlák) virtuálisan ömlik be a cégbe.

Leginkább az előbb említett utolsó pont a lehetséges. Ezeken a címeken székhelyszolgáltatást működtető cégek és ügyvédeik vannak, a vállalkozások valós tevékenysége vélhetőleg nem ott folyik, ezek a cégek csak néhány mappa erejéig vannak jelen az adott helyen. "Ezzel önmagában nyilván nincs semmi gond, feltűnően gyanús viszont, hogy ilyen előkelő helyezést érnek el ezek a cégek az adósok toplistáján" - áll a blogbejegyzésben. 

A teljes bejegyzést itt olvashatja!

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?