2010. április. 29. 15:40 MTI Utolsó frissítés: 2010. április. 29. 15:25 Gazdaság

Borkötvényt bocsát ki a Gál Pincészet

Százezer forintos borkötvényt bocsát ki az Egerben működő Gál Pincészet, a "papír" ellenében 150 ezer forint értékű bort vásárolhatnak a kötvény tulajdonosai - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a pincészet vezetője, ifjabb Gál Tibor.

A közelmúltban elhunyt, nemzetközi hírű borász, Gál Tibor nevével fémjelzett borgazdaságnál jegyezhető "kötvény" értékesítésből több mint 10 millió forintos bevételt remélnek. Az "értékpapír" további kilenc pincészetnél is hasonló feltételekkel használható fel, közöttük olyan híres borászatoknál, mint a mádi Szepsy Pincészet, a villányi Gere Attila Pincészet, a szekszárdi Takler Pincészet, az etyeki Hernyák Birtok, Móron a Miklóscsabi Pincéje, az egri Bolyki, Gróf Buttler, Gál Lajos pincészetek, illetve a szintén egri St. Andrea Szőlőbirtok.

Ifjabb Gál Tibor, a frissen alakult pincészet vezetője közölte: a jelenlegi átmeneti időszak leküzdéséhez anyagi forrásra van szükségük, amelyet nem banki hitelekkel és nem is kockázati befektető bevonásával szeretnének biztosítani. Ebben a helyzetben egy minőségi borászat egy dolgot tud felajánlani a forrásért cserébe: minőségi bort – szögezte le.

Ebben a szellemben született meg a Gál Tibor Borkötvény, amelynek esetében a törlesztés és kamatfizetés borban történik. Az értékpapír áprilisban és májusban vásárolható meg a pincészetnél és 2010. november 1-jétől lehet beváltani a meghatározott borokra. Ez hét termékükre érvényes, amelyek listaára palackonként 3 450 és 3 990 forint között van.

A Gál Pincészet azt követően döntött a borkötvény kibocsátása mellett, hogy kiszálltak a cégből amelyben a Gál-borokat értékesítették és önálló vállalkozást hoztak létre. A kötvénykibocsátásból, mintegy 10 - 15 millió forintra számítanak, amellyel megteremthetnék az önálló gazdálkodás alapjait. Egyben úgy gondolják ez nemcsak egy jó befektetés a hitelezőknek, hanem egyfajta hozzájárulás a Gál Tibor név megőrzéséhez is – közölte ifjabb Gál Tibor.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról