Gasztro hvg.hu 2015. március. 11. 18:28

A szakács intim világa

„Otthon, a konyhámban engedélyem van arra, hogy teljesen ellazuljak. Ez az a hely, ahol szórakoztatni tudok másokat, és magamat is, és ahol az ételt még jobban felfedezem” J.M.

 

James Martin brit sztárszakács tényleg a főzésnek él. Van egy saját étterme Manchesterben, piknik szolgáltató hálózatot müködtet Londonban, főzőiskolát vezet, járja a világot, hogy anyagot gyűjtsön a könyveihez - idáig 11 kötete jelent meg - és tévémüsoraihoz. S leginkább kibújni szeret a séfkabátból. Azt mondja, csak akkor tud igazán ellazulni, ha haza megy, és civilként igazán kedvére való ételeket készít.

TV-Paprika

S mert nagyon vágyik az intimitásra, nem is enged be néhány milliónál több embert a konyhájába… Éppen csak hétről hétre megmutatja nekik, hogy mit készít otthon vasárnap ebédre, hogyan rittyent össze egy péntek esti háromfogásos „elviteles” menüt a barátokkal való bulizásra, mivel lepi meg szürke hétköznapokon a családtagjait, vagy mik a saját házi kedvencei. Közben elugorhatunk vele a környékbeli hampshire-i termelőkhöz vásárolni, találkozhatunk titkos tanácsadóival.

Szóval: Otthon a konyhában, vagyis, egy újabb, minden bizonnyal nálunk is viharos gyorsasággal népszerűvé váló tévésorozat március 11-től a főzős csatornán

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.