Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.
Amint már hírül adtuk, az amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetőjeként a napokban Budapesten dolgozott stábjával.
A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó sorozatának epizódjait a világ számos országában felvették már, de Európában eddig csak spanyolországi, sziciliai, dániai és orosz helyszíneken jártak. Mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem forgattak.
A múlt hét keddjén a budapesti Élesztő söröző dicsekedett el Facebook oldalán az illusztris vendégekkel, most pedig a New York Kávéház-beli két- napos forgatásról kaptunk hírt. Az első napon 9, a másodikon 5 órát forgatott a híres séf kollégáival a patinás ház falai között. El voltak ragadtatva a különleges helyszíntől, de az idő nagy részét a konyhában töltötték Wolf András séf társaságában.
Bourdain összekötve a kellemest a hasznossal, négyfogásos menüt rendelt magának. Megkóstolta a libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a bárány ragulevest tárkonnyal, a csülökpörköltet bulgurral, valamint a fogasfilét petrezselyempürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával. A fogásokhoz természetesen magyar borokat kortyolt.
A Magyarországról készült film megközelitőleg fél év múlva kerül a CNN műsorára.