Gasztro hvg.hu 2014. október. 16. 19:05

Lakosztályétterem - két nap luxus

Nem elírás, ezúttal nem egy újabb lakásétteremről van szó. Egy új gasztrokulturális fogalmat ízlelgethetünk, egészen pontosan, egy új formációban ízlelgethetünk luxus körülmények között, luxus menüt. Igaz, egyelőre csak Márton tiszteletére.

  A merőben új gasztrokulturális formációt a Danubius Hotel Gellért vezeti be november 7-9. között,  az idei Márton napi rendezvénysorozat alkalmából. Elsőként a szállodák közül lakosztályétteremként megnyitja a nagyközönség előtt a legszebb panorámájú delux apartmanját, ahol korábban megszállt már többek között Jane Fonda, Kirk Duglas, Sir Andrew Lloyd Webber  épp úgy, mint a nepáli király és számos más híres személyiség - adja hírül a Business Traveller.
danubiushotels.hu
A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorák során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges randevújára kerül sor a lakosztályétteremben. Héjja László, a Gellért konyhafőnöke többek között olyan fogásokat kreál, mint például a tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel, vagy a mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval. Az első napon Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja meghökkentő borpárosításait a libamáj ételekhez. Másnap Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.
A hotel egyébként a már " megszokott"  Márton napi bor- és gasztrofesztiválja keretében sétálókóstolókon az idén is  felvonultatja a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, és borvidékeink válogatott nedűit.
  Részletes információ: itt