Tiltólistán van egy étel Károly király franciaországi látogatásán
Szóba sem kerülhet, hogy a francia gasztronómia egyik ikonikus étele, a libamáj az asztalra kerüljön.
Szóba sem kerülhet, hogy a francia gasztronómia egyik ikonikus étele, a libamáj az asztalra kerüljön.
Az uralkodó régóta helytelenítette az ínyencségek fogyasztását, leginkább a tömésnek nevezett kényszeretetés gyakorlata miatt, amit állatkínzásnak tart.
Összesen 56 magyarországi üzletbe jutott a Regius 180 grammos termékéből.
A bértámogatási program átírásával még megmenekült a Pannon Fine Food, de a kormány segítségére így is szüksége lesz.
Ízletes, kövér libamáj, libatömés nélkül. Ezt ígéri egy francia kutató, Rémy Burcelin startupja, az Aviwell.
Olcsóbb lett a libamáj, de a kacsa- és a libahús is enyhén.
Kikívánkozott volna, hogy franciázunk. De félreérthető..., pedig csak azt érzékeltetnénk előljáróban, hogy másként csináljuk, mint ahogy a jó magyar konyhán hagyományosan szokás. Ha már úgyis olyan méregdrága a libamáj, adjuk meg a módját legalább karácsonykor.
Kicsit drágábban, de idén is lesz elég „foie gras” a francia ünnepi asztalokon.
Az év eleji madárinfluenza-járvány okozta kiesést követően ismét van elég liba- és kacsahús a piacon.
Kacsa- és libamájat, illetve naposbaromfit és keltetőtojást is szállíthatnak Thaiföldre a magyar vállalkozások – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
A januári áfacsökkentés után főleg a nagyobb üzletekben lett olcsóbb a baromfihús. A madárinfluenza miatt a karácsonyi kacsacomb veszélybe került.
A lehető legrosszabbkor, néhány héttel az év végi ünnepek előtt, november legvégén észlelték a H5N8-as madárinfluenza vírust Délnyugat-Franciaországban. Ez a régió a francia kacsatenyésztés fellegvára és a legnagyobb forgalmat karácsony és szilveszter táján bonyolítják le.